Az V. kerületi polgármester apjának is jutott pár millió a belvárosi civileknek szánt támogatásokból

POLITIKA
április 25., 14:30

Helyi alapítványok támogatásáról döntött kedden a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat, összesen 55 milliót osztottak szét, Juhász Péter pedig arra hívta fel a figyelmet csütörtökön, hogy több olyan szervezet kapott milliós juttatást, amelyik a Fideszhez köthető.

Többek között az az Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület is kapott 4,5 millió forintot, amelyik 2014-ben és 2018-ban is a Fidesz mellett kampányolt az általa kiadott City Magazinban.

photo_camera A City Magazin korábbi száma Fotó: Haszán Zoltán / 444

Szintén kapott 2,2 millió forintot a Belvárosi Aranykereszt Egyesület is, ami a kereszténydemokrata értékrend és szellemiség megerősítését tűzte ki célul, és a szervezet ezt annyira komolyan veszi, hogy ugyanaz a címe, mint a KDNP V. kerületi irodájának.

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere
photo_camera Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere Fotó: Németh Dániel/444

De jutott 2,4 millió forint a Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesületnek is, hogy ápolja a belpesti kisgazdák szellemiségét.

A szervezet egyik képviselője pedig Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter, a polgármester apja.

Juhász Péter szerint ennek a szervezetnek a székhelye, a Belgrád rakpart 21., megegyezik azzal a címmel, ahonnan Szentgyörgyvölgyi Gábor, a polgármester testvére folytatja a képviselőjelölti kampányát.