Még Kecskemétről is érkeztek tüntetők Kiskunhalasra, hogy a kórházból menesztett főigazgató visszahelyezését követeljék

Egészségügy
április 29., 18:37

Több ezren tüntettek vasárnap Kiskunhalason a múlt héten menesztett kórházigazgató mellett, aki hét éve vezette az intézményt. Tüntetők Kecskemétről és Pirtóról is érkeztek a kórház előtti térre, számolt be az RTL Híradó.

A tüntetők szerint Szepesvári Szabolcs vezetése alatt rengeteget fejlődött a halasi kórház, amely felszereltségben és tudásban is magas színvonalú lett ebben az időszakban.

Szepesvári Szabolcs belgyógyász 2017-ben került a kiskunhalasi kórházba. Szepesvári az RTL-nek azt nyilatkozta, hogy a kollégáival szerinte sikerült egy olyan kórházat építeniük, ami „kicsit kilóg felfele”. A kórház múlt csütörtökön jelentette be a Facebookon a főigazgató távozását.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Bányai Gábor azt mondta, hogy a főigazgató leváltása mögött szakmai féltékenység és a megyei kórházvezetővel való személyes konfliktusa áll, a főigazgató nem követett el törvénytelenséget. Bányai interjút adott az RTL-nek, de azt végül visszavonta.

Az RTL szerint ebben az interjúban arról beszélt, hogy egy polgármesteri találkozón a megyei kórházvezető azt mondta, hogy nem megengedhető, hogy egy városi kórház jobban működjön, mint egy megyei. Bányai azt kérte az Országos Kórházi Főigazgatóságtól, hogy helyezzék vissza Szepesvárit a kórház élére. Bányai Gábort egyébként a kiskunhalasi kórházban kezelték akkor, amikor a covid miatt súlyos állapotba került.