Lebohócozta a szövetségi kapitányt a magyar hokiválogatott játékosa, miután a csapat kikapott Romániától a világbajnokságon

sport
május 01., 14:05

Kellemetlen vereséget szenvedett a magyar hokiválogatott a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon Romániától. Nem utalt arra semmi, hogy a székely játékosokkal teletűzdelt román válogatott 27 év után tétmeccsen győzi le a magyar csapatot. A világbajnokság első két meccsén a magyar válogatott nyert Japán (3-1) és Dél-Korea ellen (6-2) is, miközben Románia két 6-1-es vereséggel nyitott.

Az első két meccs lendületéből semmi sem látszódott a magyar csapat játékában, amikor elkezdtek felpörögni, Románia megszerezte a vezetést az 50. percben. A magyar válogatott még egyenlített Hári révén az 56. percben, de 50 másodperccel a vége újra előnybe került Románia és ez már nem is változott, 2-1-re nyertek.

photo_camera Don MacAdam, a magyar csapat szövetségi kapitánya a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkõzésen Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A meccs után a Sport TV-nek a játékosok közül elsőként nyilatkozó Galló Vilmos azzal kezdte, hogy beszólt a válogatott tavaly óta irányító kanadai Don MacAdam szövetségi kapitánynak.

„Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. Minden meccsen kihajtom a szívem, lelkem, de ő minden meccsen próbál levinni a mélybe. Próbálom ezen túltenni magam, de nem nagyon sikerült olyat tennem, ami a tetszésére válna. Kivett engem emberelőnyből, ezzel is kicsit felidegesített. Majd meglátjuk, mi lesz, sajnos kikaptunk. Volt rengeteg helyzetünk, lőhettünk volna pár gólt. Elég frusztráló meccs volt, voltak helyezeteink, elég szomorú, sajnos ilyen a hoki néha”.

Galló Vilmos (j) és Molnár Zsombor, a román válogatott játékosa a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkőzésen a Sparkasse Arénában 2024. május 1-jén. Románia-Magyarország 2-1.
photo_camera Galló Vilmos Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A kapus Bálizs Bence sem tagadta, hogy feszültség van a csapaton belül.

„Nem is tudom, hogy mondjam. Nem volt jó a hangulat az öltözőben sajnos. Nehéz beleállni akkor a mérkőzésbe, amikor a csapatnak a fejét ennyire megkeverik. Nyilván a játékosoknak is olyan mentalitásra van szükségük, hogy elengedjék, de azért nehéz, amikor napok óta onnan kapjuk, ahonnan nem kellene, és nem az van, hogy a csapat érdekeit szolgálná az egész. Így egy kicsit nehéz.”

A játékosok által kikezdett szövetségi kapitány a Magyar Nemzet információi szerint nem nyilatkozhat.

A világbajnokságból még két meccs van hátra, éppen a két legnehezebb, a házigazda olaszok és a szlovének ellen. Mindketten botlottak már a tornán, így elvileg nem lenne lehetetlen a feljutás a magyar csapat számára a románok elleni vereség ellenére, de ehhez óriási bravúrokra lenne szükség rendezett háttérrel is.

A Magyar Jégkorong Szövetség vizsgálatot indított Galló nyilatkozata miatt.

Kiemelt videóink