Bocsánatot kért a bohócozásért a magyar válogatott hokis

sport
május 02., 07:05

„Ezúton szeretnék bocsánatot kérni a nyilvánosság előtt tett interjúm miatt a szövetségi kapitánytól. A problémákat mindenképp az öltözőben, négy fal között kellett volna rendbe tennünk.” Ezt írja közleményében Galló Vilmos, a magyar jégkorong-válogatott játékosa, amelyet a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos Facebook-oldala idéz.

link Forrás

Galló volt az, aki a Bolzanóban zajló divízió I/A-világbajnokság Románia ellen játszott és vereséggel végződő szerdai meccs után a Sport TV-nek nyilatkozva lebohócozta a szövetségi kapitányt. A kanadai Don MacAdam tavaly óta irányítja a válogatottat, Galló ezt mondta róla:

„Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. Minden meccsen kihajtom a szívem, lelkem, de ő minden meccsen próbál levinni a mélybe. Próbálom ezen túltenni magam, de nem nagyon sikerült olyat tennem, ami a tetszésére válna. Kivett engem emberelőnyből, ezzel is kicsit felidegesített. Majd meglátjuk, mi lesz, sajnos kikaptunk. Volt rengeteg helyzetünk, lőhettünk volna pár gólt. Elég frusztráló meccs volt, voltak helyzeteink, elég szomorú, sajnos ilyen a hoki néha”.

A Magyar Jégkorong Szövetség a nyilatkozat miatt vizsgálatot rendelt el. Szerdai közleményükben egyelőre ennyit írtak: „A magyar jégkorongcsalád valamennyi tagja csalódott a szerdai vereség miatt. Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt. Bármi is történt a szerdai mérkőzés előtt az öltözőben, az a válogatott belügye. Az edzői stábnak és a játékosoknak közösen kell megtalálniuk az utat, ami kivezet abból a frusztrációból, amit ez a vereség okozott. A szakmai stáb és a válogatott tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a feszültségeken túllépve a hátralévő két mérkőzésen ugyanúgy a rá jellemző szívvel és akarattal játsszon a magyar csapat”.

Ma pedig ők tették közzé Galló bocsánatkérő közleményét, amelyben még ezt írja: „Tisztában vagyunk vele, hogy nem ezt az eredményt várta tőlünk a több száz helyszíni és több tízezer tévé előtti szurkoló. Már ezen a világbajnokságon is megmutattuk ugyanakkor, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek, és ígérem, a hátralévő két mérkőzésen is mindent megteszünk a csapat sikeréért.”

Galló itt is egy kanadaival küzd.
photo_camera Galló itt is egy kanadaival küzd. Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Az MTI azt írja az eset kapcsán, hogy Gallón kívül többen is a csapat háza táján uralkodó rossz hangulatra, a nem megfelelő mentalitásra, szakmai döntésekre és pedagógia érzékre panaszkodtak már a találkozó előtt is, pedig az első két fordulóban a győzelmek nem maradtak el. A torna előtt több rutinos játékos - köztük az egyik legjobb hazai hokisnak tartott Bartalis István - mondta le a válogatottságot. A játékosok által kikezdett szövetségi kapitány a Magyar Nemzet információi szerint nem nyilatkozhat.