A SOTE szerint nem igaz, hogy a kórház bocsánatot kért Curtis anyjától

Egészségügy
május 02., 07:17

A SOTE lezárta a vizsgálatot a rapper Curtis anyjának ügyében a Blikk információi szerint. A lap azt írja, a klinika megegyezett a családdal is, akik bár nem teljesen elégedettek, annak örülnek, hogy bocsánatot kértek Curtis anyjától, amiért a kórházból hazaszállítva mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve magára hagyták a lakása előtt a lépcsőházban.

photo_camera Fotó: Curtis/Facebook

Curtis január 20-án írta Facebookon, hogy anyját előző nap magas vércukorral, zavarodott állapotban szállították kórházba, másnap reggel pedig egy privát beszállító cég kocsija szállította haza. „Anyukánkat egy emelettel lejjebb egy instabil műanyag székre támaszkodva azt maga előtt tolva mint a járás segítő kocsija lenne sírva, kétségbeesve találtunk meg.” Másnap visszakerült a kórházba. A betegszállító alkalmazottját azóta kirúgták munkahelyéről.

A SOTE klinikáján vizsgálat indult az ügyben, a Blikk azt írja, a kórházban lezárult a nyomozás, a lapnak Curtis bátyja azt mondta, meglett az eredmény, és „amilyen hibákat, mulasztásokat a vizsgálat kimutatott, azt belső körben elintézték”.

„Nem vagyunk maradéktalanul elégedettek az eredménnyel, de a legfontosabb gesztust megkaptuk, anyut megkövették ebben az ügyben. Bocsánatot kértek tőle, és számára ez volt a legfontosabb.”

Azt azért még elmondta, hogy az Országos Mentőszolgálat azóta sem tájékoztatta őket arról, hogy az általuk indított vizsgálatnak mi lett az eredménye.

Frissítés: A SOTE közleményt juttatott el a lapunkhoz, ebben azt írják, hogy a Blikk cikke valótlanságokat tartalmaz. A lap állításával szemben nem a SOTE, hanem a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ indította a vizsgálatot. Annak eredménye pedig az volt, hogy Semmelweis Egyetem Klinikai Központnál sem mulasztás, sem szakmai szabályszegés nem történt.

*A címet átírtuk, miután a SOTE jelezte, hogy nem igaz a Blikk információja.