Negyvennyolcan meghaltak, amikor beszakadt egy kínai autópálya

külföld
május 02., 04:54

Több autó is lezuhant a hegyoldalon, amikor egy autópálya összeomlott egy rövid szakaszon. 36 ember meghalt, további 30 megsérült – jelentette csütörtökön az állami média.

A beszakadt útszakasz a a Meizhou-Dabu szakaszon.
photo_camera A beszakadt útszakasz a a Meizhou-Dabu szakaszon. Fotó: CNS/AFP

Heves esőzések után szerdán hajnali 2 óra 10 perc körül történt az omlás a Meizhou-Dabu gyorsforgalmi úton. Csaknem 18 méternyi pályaszakasz szakadt le, és 23 autó hajtott a szakadékba.

Sérült autókat mentenek a kínai tűzoltók.
photo_camera Sérült autókat mentenek a kínai tűzoltók. Fotó: WANG RUIPING/Xinhua via AFP

Meizhou egyike a dél-kínai Kuangdong (Guangdong) azon területeinek, amelyeket április vége óta súlyos esőzések és jégeső sújt, amelyek veszélyes sárcsuszamlásokat indítottak el, elárasztották az otthonokat és hidakat romboltak le. Az úton azért is lehetett ekkora forgalom, mert az országban milliók utaznak a május elsejei ünnepi szünetre.

FRISSÍTÉS

A Reuters szerint már 48 halálos áldozata van az esetnek. A tartomány tisztviselői csütörtökön az állami tévében sugárzott sajtótájékoztatón azt mondták, 577 fős mentőcsapat dolgozik a helyszínen, több mint 80 mentőjárművet és rengeteg felszerelést küldtek oda. A mentési munkálatok azonban nehezek, mivel néhány járművet mélyen betemetett a sár, miután lezuhantak.