Havi 700 ezer bruttót fizet az állam Novák Katalin gazdasszonyának, a titkárságvezetője 2,4 milliót keres majd

POLITIKA
május 02., 19:28

Csütörtökön Hadházy Ákos posztolt arról, hogy a lemondott köztársasági elnök nem csak háromfős titkárságot igényelt az Országgyűlés Hivatalától, de mint kiderült, egy gazdasszonyt, vagyis egy bejárónőt is fizet az állam Novák Katalinnak. Hadházy képviselő ezt a parlament belső számítógépes hálózatán szúrta ki.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy ez a titkárság a Szabad György irodaházban kap majd helyet, de hogy pontosan mi fog ott történni, az még mindig homályos: Novák ugyanis három hónapja kerüli a nyilvánosságot, arra kár titkárokat tartani. Megjelent az is, hogy elődjével, Áder Jánossal ellentétben a lemondott köztársasági elnök nem igényelt szolgálati lakást.

Az RTL Klub csütörtökön rákérdezett arra, hogy mennyit keresnek majd a titkárságon dolgozók és a gazdasszony. Az Országgyűlés Hivatala azt válaszolta: a titkárságvezető bruttó 2,4 millió forintot vihet majd haza, a két titkársági munkatárs 1 millió illetve 850 ezer bruttót keres majd, a gazdasszony bruttó 700 ezer forintot.

Novák Katalin élete végéig igényt tarthat a titkárságra és a fizetését is kapni fogja. Az jelenleg bruttó 5,2 millió forint. (RTL Klub)