Egy helyett tizenegy állami gondozott fiatal lakhatására elég pénzt gyűjtöttek össze az influenszertüntetés szervezői

belföld
május 03., 17:08

Eredeti 25 milliós célját túlszárnyalva 219 millió forintot gyűjtött össze az Utcáról Lakásba Egyesület és a szervezők azon az adománygyűjtésen, amit a februári influenszertüntetésen jelentettek be.

Az Odakint most szörnyek járnak szervezői egy korábban állami gondozott fiatal lakhatását szerették volna megoldani, szakmai partnerként az egyesület közreműködésével. Az összegyűlt adományokból a sajtóközlemény szerint végül tizenegy állami gondozásban felnőtt fiatal életkezdését támogatják még idén. A fiataloknak nemcsak a lakhatásban, hanem és elsősorban a társadalmi integrációban is segítenének az egyesület munkatársai, a program részletei itt olvashatók.

A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális zaklatás áldozataiért, a gyerekekért és az egészséges társadalomért rendezett tüntetést a Novák Katalin ex-köztársasági elnököt és Varga Judit volt fideszes politikust és igazságügyi minisztert elsöprő kegyelmi ügy után hirdette meg Pottyondy Edina vlogger, politikai aktivista.

A tüntetés mellé több mint száz híresség állt be. Tudósításunkat az eseményről itt, összefoglalónkat itt olvashatják vissza.

Címlapfotó: Németh Dániel/444 (rtl.hu)