Mészáros Lőrinc 200 milliárdos ajánlatáról ír a horvát sajtó, amit a legnagyobb horvát cégért tett

üzlet
május 03., 12:35

Mégsem kell összecsapniuk a magyar oligarcháknak a horvát cég felvásárlása során. A legfrissebb információk szerint ugyanis a Csányi-Jellinek-Mészáros trióból magyar szereplőként már csak utóbbi van versenyben Horvátország legnagyobb cégéért, egyben a nyugat-balkáni régió legnagyobb élelmiszer-termelő és kiskereskedelmi csoportjáért folytatott harcban.

Újabb fejezetéhez érkezett a történet miután bő egy hónappal ezelőtt kiderült, három magyar érdeklődő is bejelentkezhetett a horvát Fortenova-csoport mezőgazdasági üzletágára (a Fortenova agrárcégei: a Belje, a Vupik és a PIK Vrbovec). Horvát lapinformációk szerint a Fortenova leszűkítette az érdeklődők körét, és csak néhány ajánlattevővel kezd mélyrehatóbb egyeztetéseket folytatni. A kiválasztottak között két horvát és egy magyar befektető van:

  • a kaproncai Podravka,
  • a Zita és az Osatina-csoport konzoricuma,
  • valamint Mészáros Lőrinc Mészáros Csoportja.

A felvásárlás jelentőségéről árulkodik, hogy horvát elemzők szerint stratégiai érdekeket szolgáló élelmiszeripari vállalatokról van szó, melyek több mint 3500 alkalmazottal, s közel ezer alvállalkozóval rendelkeznek Horvátországban. És talán éppen ezzel is magyarázható, hogy a helyi médiában nagy visszhangja van a történteknek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.