Magyar Péter Debrecenben: abból csinál fegyvert, amivel őt támadják

POLITIKA
május 05., 15:48

Vasárnap délután Debrecenben tartott nagygyűlést Magyar Péter, helyszíni tudósítónk szerint nagyjából tízezres tömeg előtt. A helyszínválasztással eleve komoly kockázatot vállalt: Debrecen erősen fideszes város, az ellenzék ehhez még csak hasonló rendezvényt sem tudott itt tartani, sőt, valószínűleg a fejükben sem fordult meg, hogy ilyesmivel próbálkozzanak. A Tisza párt gyűlésén ehhez képest olyan tömeg jött össze, amit nemcsak Debrecenben, de általában Budapesten kívül sem szoktunk látni. Néhány hónapja ez elképzelhetetlen lett volna Magyarországon.

Magyar Péter beszédében az egyik leginkább figyelemreméltó az volt, hogy külön kitért arra:

az ellene indított politikai támadások nemhogy nem ártanak neki, de szinte büszkén sorolta ezeket, amitől a közönség csak még lelkesebb lett.Eddig is lehetett érezni Magyarral kapcsolatban, hogy a máskor jól működő lejáratókampányok mintha nem lennének igazán hatásosak vele szemben, de a debreceni színpadon már szinte kampányüzenetté tette ezt.

Ez pedig azért fontos, mert a Fidesz egyik legfontosabb fegyvere tiltakozó gimnazistától szélsőjobboldali pártvezérig mindenféle célponttal szemben az volt, hogy olyan személyes támadást tudtak indítani ellenük, ami előbb-utóbb mindenkit lebénított.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.