Egy német férfi 120 nap alatt 120-szor teljesítené az Ironmant

sport
május 09., 14:47

Megkezdte világrekord-kísérletét Jonas Deichmann német triatlonos. A 37 éves sportoló a következő 120 nap alatt mindennap teljesíteni akar egy Ironmant.

Deichmann a világ egyik leghíresebb triatlon-versenypályáján, a bajorországi Roth mellett hajtja végre kísérletét. Csütörtök reggel 7 órakor ugrott bele a Rothi-tóba, és kezdte meg a sorozatát. Első úszásával 75 perc alatt végzett.

Jonas Deichmann az első sikeresen teljesített úszóetap után
photo_camera Jonas Deichmann az első sikeresen teljesített úszóetap után Fotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance via AFP

Az Ironman során a sportolók először 3,8 kilométert úsznak, majd 180 kilométert kerékpároznak, végül pedig lefutnak egy maratont. Ha sikerül Deichmann kísérlete, akkor 120 nap alatt 456 kilométert úszna, 21600 kilométert kerékpározna és 5063 kilométert futna összesen.

A jelenlegi világrekordot a brit Sean Conway tartja, aki 105 napon keresztül tudott mindennap teljesíteni egy Ironmant.

Deichmann a rajt előtt azt mondta, sportolói karrierjének legnagyobb kihívása előtt áll. Szerinte ha sikerrel jár, minden idők legjelentősebb állóképességi világrekordját állítja majd fel. Nem tudja, mi lehetne ennél nagyobb teljesítmény a sportágban. (via Spiegel)