A Műegyetem díszpolgára lett Matolcsy György

gazdaság
május 11., 13:12

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) díszpolgári címet adományozott Matolcsy Györgynek, melyet a jegybank elnöke szombaton vett át ünnepélyes keretek között az egyetem Szenátusi Ülésén - számolt be az elismerésről a Magyar Nemzeti Bank sajtóosztálya.

A kormánnyal, de leginkább Nagy Mártonnal egyre látványosabban konfrontálódó Matolcsy nem ezért a szakmai vitáért lett díszpolgár. A közlemény emlékeztet rá, hogy Matolcsy kezdeményezésére 2019-ben az MNB és a Műszaki és a BME stratégiai együttműködési megállapodást kötött a pénzügyi, közgazdasági és gazdálkodástudományi gondolkodás fejlesztésére. „A két intézmény célja, hogy a műszaki innovációk üzleti és társadalmi értékének feltárásán és bemutatásán keresztül fejlesszék Magyarország nemzeti versenyképességét”.

photo_camera Fotó: MNB

Az ünnepi szenátusi ülésen Czigány Tibor rektor adta át a díszpolgári címet Matolcsy Györgynek. Beszédében az egyetem rektora méltatta a jegybank elnökének a jövő generációinak szemléletformálásában, az egyetem oktatási, kutatási programjának előmozdításában, valamint a fenntartható jövő létrehozása érdekében végzett, Műegyetemet támogató tevékenységét.

photo_camera Fotó: MNB

Matolcsy egyébként Kecskemétnek is a díszpolgára.