Megint a Fidesz kampányához használja a kormány a vakcinahírlevelet

POLITIKA
május 13., 09:48

A kormánypárt korábbi kampányüzeneteinek csatornájaként is használt covid-hírlevélben most egy Moszkva-párti, NATO-ellenes háborús „információ” jelent meg.

Az atomháborúval riogató, a NATO-t többször, Oroszországot egyszer sem említő üzenet kiküldésével nagyjából egyidőben mondta el a 444-nek adott interjújában Mráz Ágoston Sámuel közvélemény-kutató és kormánykommunikátor, hogy a Fidesz egyetlen témája a háború lesz a kampányban.

A háborúpártizó Fidesz ezen a választáson azért van nehéz helyzetben, mert bár a korábbi ellenzéke sem volt háborúpárti, csak éppen a megtámadott Ukrajnát támogatta az orosz agresszor helyett, a Magyar-féle Tisza párt még náluk is markánsabban háborúellenes.

A járványügyi információ helyére behekkelt Fidesz-üzenet így hangzik:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is. Az észak-atlanti szervezet öt év alatt 100 milliárd dollárt is belepumpálna a háborúba, tehát annak legalább ötéves elhúzódásával számolnak.

Amit látunk, az a legrosszabb forgatókönyv, mert egy világháborúhoz is vezethet.

Magyarországon óriási a nyomás, hogy támogassa a háborút kiterjesztő terveket. A kormány álláspontja azonban egyértelmű:

Ki akarunk maradni a háborúból. Nem akarunk részt venni ebben a NATO-misszióban. Mindent megteszünk, hogy ne kelljen fegyvereket és katonákat küldenünk. A háborúnak nincs megoldása a csatatéren. Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz.

Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet.

Kiemelt videóink