Kövér László a 444-nek: „Többségre számítok az EP-választáson”

belföld
május 17., 04:04
  • Kövér László sem mozgatta meg a fideszeseket Salgótarjánban, de ahhoz képest, hogy ebben a baloldali fellegvárban mit értek el Dobrevék, nincs miért szégyenkeznie.
  • Egy fideszesnek viszont volt miért.
  • Meglepő mondatok is elhangzottak Kövértől.
  • Orbánról mesélt egy anekdotát.
  • A Robert Fico elleni merényletet nem hozta szóba, de láthatóan erősítettek a védelmén.
  • Noha a fórum előtti sajtótájékoztatóra nem engedtek be minket, egy villáminterjúra sikerült elkapni a házelnököt.
  • Kövér László a szokásával ellentétben válaszolt a 444 kérdéseire.

„Forradalmi helyzet van, forrong a világ, látjuk, mi van az ukrán–orosz háborúban, és hogy mi volt szerdán Szlovákiában. Rossz a hangulat” – nyitotta meg a lakossági fórumot Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, és több szó nem is esett a Robert Fico elleni merényletről.

Becsó a legegyszerűbb üzenetet meg is fogalmazta Kövér helyett: azt kell eldönteni, háború legyen, vagy béke. A házelnöknek maradtak a bonyolultabb mondatok.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ő főleg az EP-választás tétjéről beszélt, de rácsatlakozva Kreicsi Bálint polgármesterjelölt beszédére még elmondta, mennyire fontos neki a szülővárosa, Pápa, ahol 18 évet élt, mégis az az otthona, mindenhol máshol csak lakik.

Ahogy ezt mesélte, mintha a hangja is megbicsaklott volna, de aztán bekeményített: „a hazáját csak az szeretheti igazán, aki szereti a szülővárosát is.” A lokálpatrióták ellentéte a „bárhol emberek”, akik valójában mindenhol otthontalanok – zárta Kövér a bevezető gondolatsort, majd rátért az EP-választás tétjére.

Ahhoz, hogy a valód tétről beszélhessen, előbb tisztáznia kellett, hol tartunk. 14 éve győzték le a „posztkommunista erőket”, de az időszak visszaesésekkel és nehézségekkel volt terhes. „Nem várt módon olyan akadályok is voltak, amit árulók, idegenszívűek támasztottak” – mondta, megjegyezve, legalább lesz mit megírnia a 444-nek.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Azt, hogy ott vagyunk, onnan tudta meg, hogy a zárt körű sajtótájékoztatóra nem mehettünk be. De az 5 percen belül elejtett megjegyzését nem követte újabb.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.