Levadászná Magyar Péter hallgatag EP-jelöltjeit a Demokratikus Koalíció

POLITIKA
május 18., 17:16

A DK szerint mivel saját jelöltjeiken kívül csak a Fidesz-KDNP-nek és a Tisza Pártnak van esélye több képviselőt az Európai Parlamentbe küldeni, „érdemes megnézni, ezek a politikusok mit képviselnek”.

„Ezért a DK-MSZP-Párbeszéd közös lista második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjei vitára hívják a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét” – közölte a párt. A közlemény szerint

  • Dr. Molnár Csaba várja Gál Kingát és Dávid Dórát.
  • Dr. Vadai Ágnes várja Gyürk Andrást és Tarr Zoltánt.
  • Rónai Sándor várja Győrffy Balázst és dr. Kulja Andrást.
  • Tüttő Katalin várja Hölvényi Györgyöt és Lakos Esztert.

Feltételei nincsenek a DK-nak, nekik bárhogyan bármikor jó. Lehet pártonként egy fővel, de lehetnek többen is, sőt ha a lista ötödik helyezettjénél nem akarnak a többiek megállni, nekik az is megfelelő.

A gyurcsányi mesterterv lényege könnyen megfejthető, a DK-sok a Tisza vezérét és embereit próbálják zavarba hozni, ugyanis onnan Magyar Péteren kívül senki sem szokott nyilatkozni, a lista élmezőnyének tagjai gyakorlatilag elérhetetlenek voltak az elmúlt hetekben. Mindeközben a Demokratikus Koalíció joggal tekintheti fő ellenfelének a Tiszát a választásokon, hiszen Magyar pártja a felmérések szerint nemcsak a Fidesztől vagy a Momentumtól, hanem nagy valószínűséggel az ellenzék eddigi legerősebb alakulatától is rengeteg támogatót szerzett.

Frissítés: Magyar Péter nem habozott mindezekre gyorsan reagálni, és ezt a 444 közösségi oldalán tette. Ezt írta: „Szuper. Mi viszont nem csinálunk viccet a vitából. Örülök, hogy a TISZA Párt elérte, amit Önöknek 14 éve nem sikerül, hogy legyen a »köz«televízión vita. Igyekszem azt is elérni, hogy ezen vita feltételei legalább nagyjából korrektek legyenek. A jelöltjeinkkel addig is járjuk az országot, hogy minél több honfitársunkkal találkozzunk.”

Következtetésünk: A Tisza-lista második-ötödik helyezettjei nem fognak vitázni a DK második-ötödik helyezettjeivel.

Kiemelt videóink