Kossuth babot akar rendelni a Pilvaxban, belekötnek a pincérek, de Petőfi mindenkit lever egy biliárddákóval

tévé
május 20., 20:12

Hol lehet az interneten legálisan Kőhalmi Zoltánt nézni egy nagyon fáradt szombat délelőttön? Ezzel a kérdéssel jutottam el nemrég odáig, hogy az RTL streamingoldalán elindítottam a Showder Klub első évadát, amit 2008-ban, vagyis 16 évvel ezelőtt, egy ijesztően sok szempontból másik világban vettek fel. Egyrészt ez még a totális Fidesz-uralom előtt, a második Gyurcsány-kormány alatt készült, így mai szemmel teljesen új értelmet nyer benne az összes orbánviktoros vicc. Másrészt a pre-PC-korban rögzítették, vagyis tele van ócska szexista viccekkel, testsúly és kinézet miatti megszégyenítésekkel, felhőtlen négerezésekkel és buzizásokkal. Itt nem rejtett, finom utalásokra kell gondolni, ahol a humorista kikacsint, hogy mindenki értse, ő most valakinek a szexuális hovatartozására próbált célozgatni. A Showder Klub néhány megnyilvánulása hallatán ma elégedetten csettintene bármelyik egyszeri, gyűlölettel teli szélsőjobbos és homofób politikus vagy annak szavazótábora.

Például amikor Kiss Ádám arról beszélt, hogy a műsornak külön stylistja van, és elmondta, hogy ő csak „meleg Márknak” hívja – utóbb egyébként kiderült, hogy Lakatos Márk volt az, aki a műsor után sérelmezte is a jelzőt. De 2008-at írtunk, Kiss Ádám és közönsége szerint ez vicces volt, ahogy az is, amikor a Pride-ról beszélt.

„Nyáron volt melegfelvonulás, Andrássyn mennek a melegek, táncolnak a jogaikért” – kezdte Kiss Ádám, miközben feltartotta a mutatóujját, hogy akkor itt most nevetni kell, majd azzal folytatta: „Bugyira levetkőzve” – itt már hahotázott a közönség, leginkább akkor, amikor Kiss bemutatta, hogyan táncoltak a melegek. Majd ennek elvette kicsit az élét azzal, hogy a rendőröket idézve folytatta: „Körülöttük rendőrsorfal, mert: »Ne dobáld a buzit, hé!«” „Na de miért, mert a rendőrsorfal másik oldalán meg a hidegek, akik tüntetők, mert »buzi«, meg mert tüntetés van, a hidegek tojással dobáltak és egy emberként kiabálták, hogy mocskos buzik, ami hát nem annyira szép.” De a biztonság kedvéért gyorsan hozzátette: „Tévébe láttam, nem voltam ott, tévébe láttam!”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.