Vitézy és Szentkirályi visszalépését is méri az a cég, ami korábban azt mérte, le kell-e mondania Novák Katalinnak

POLITIKA
május 24., 04:34

Orbán Viktor mellett Magyar Péter népszerűségét, és a főpolgármester-jelölti verseny Karácsony-Vitézy, illetve Karácsony-Szentkirályi párosra szűkülését is méri az a kutatócég, ami februárban azt mérte, hogy le kell-e mondania Novák Katalinnak – írja a hvg.hu.

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid az EDF, az ADOM Diákmozgalom és a Fridays For Future fővárosi diákprogramjának bemutatóján április 3-án.
photo_camera Karácsony Gergely és Vitézy Dávid az EDF, az ADOM Diákmozgalom és a Fridays For Future fővárosi diákprogramjának bemutatóján április 3-án. Fotó: Kristóf Balázs/444

A lap szerint az Amarone Kft-hez köthető telefonos közvélemény-kutatáson Magyar Péter népszerűsége mellett azt is mérik, miként változnának Karácsony Gergely esélyei a június 9-i választáson, ha visszalépne Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid.

Pontosabban az a kérdés, hogy: „Az alábbiak közül ön melyik jelöltet látná szívesen Budapest főpolgármestereként: Karácsony Gergely, Vitézy Dávid, Szentkirályi Alexandra, Grundtner Andás?” Majd ezután két kérdést tettek fel:

  • És az alábbiak közül: Karácsony Gergely vagy Vitézy Dávid?
  • És az alábbiak közül: Karácsony Gergely vagy Szentkirályi Alexandra?

A hvg.hu azt írja, ez az a közvélemény-kutató, ahol állításuk szerint a kormánynak, pártoknak közvetlenül nem dolgoznak, mégis pont a Fidesznek fontos témákat szondázzák. A lap szerint ehhez a cégcsoporthoz tartozik a Call Express is, ami a kegyelmi botrány után azt mérte, le kell-e mondania a köztársasági elnöknek.

A telefonos közvélemény-kutatáson egyébként azt is megkérdezték: „hová sorolná magát az alábbiak közül: következetesen baloldali, baloldali, inkább középen áll, jobboldali, következetes jobboldali”. De feltették azt a kérdést is, hogy a válaszadó szerint „ma Budapesten inkább jó vagy inkább rossz irányba mennek a dolgok”, illetve azt, hogy „ha Budapest helyzetére gondol, ön szerint mi az, ami a leginkább dühíti vagy aggasztja az itt élő embereket?”