Az Újpest nem hosszabbít szerződést Mészöly Gézával

futball
május 27., 16:01

A következő idényben nem Mészöly Géza lesz az NB I.-ben szereplő Újpest FC vezetőedzője. A klub közölte, hogy az idény közben, februárban kinevezett Mészöly szerződése június 30-án lejár, és nem hosszabbítják meg azt. Megköszönték neki mindazt, amit az – idén 10. helyen végző – Újpestért tett.

„Rettentő nehéz helyzetben, minden szempontból mélyponton vette át a csapatot, de amit vállalt – a bennmaradást –, azt teljesítette, ezért hálásak vagyunk neki. Örökké az Újpest-család tagja marad, egy közülünk, akinek nem kívánhatunk mást a jövőben, csak a legjobbat, a pályán és azon kívül is” – áll a közlésben.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője (j) az NB I. 33., utolsó fordulójában játszott FTC-Újpest meccs előtt a Groupama Arénában 2024. május 19-én. Mellette Lengyel Patrik és Víg Péter (j2) segédedzők.
photo_camera Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője (j) az NB I. 33., utolsó fordulójában játszott FTC-Újpest meccs előtt a Groupama Arénában 2024. május 19-én. Mellette Lengyel Patrik és Víg Péter (j2) segédedzők. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Mészöly Géza februárban azt nyilatkozta a saját játékosáról, hogy „nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen”. Emiatt az MLSZ eltiltotta 1+2 hónapra. Aztán Orbán Viktor kiposztolta, hogy „Je suis Mészöly”, Csányi Sándor MLSZ-elnök pedig lenyilatkozta, hogy túl erősnek tartja a büntetést, de a szabályzat értelmében rasszizmusért ez az adható legenyhébb retorzió. Végül minden magyarázat nélkül bejelentették, hogy mégis jelentősen enyhítették a büntetést. Az ügyről itt írtunk hosszabban.

Kiemelt videóink