Ismét Belaruszba látogat Szijjártó Péter

külföld
május 28., 10:51

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 29-én munkalátogatásra készül Belaruszba, tudta meg a BelTA a belarusz külügyminisztérium sajtóosztályától.

A minszki találkozón Szijjártó Péter és Szjarhej Alejnyik belarusz külügyminiszter közösen elnököl a gazdasági együttműködéssel foglalkozó belarusz-magyar kormányközi bizottság 12. ülésén.

„Számos kereskedelmi, gazdasági és beruházási kérdés megvitatása várható. A találkozón középpontjában az energetika, a mezőgazdaság, az ipari együttműködés, az egészségügy, a gyógyszeripar, az építőipar, a sport, a turizmus, az oktatás és a tudomány együttműködése áll majd” - közölte a minisztérium. A látogatás részeként üzleti fórumot is tartanak, amelyet Belarusz és Magyarország külügyminisztere közösen fog megnyitni, emellett négyszemközti tárgyalások is szerepelnek a napirenden.

Szjarhej Alejnyik fehérorosz külügyminiszter és Szijjártó Péter
photo_camera Szjarhej Alejnyik fehérorosz külügyminiszter és Szijjártó Péter Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Szijjártó februárban volt utoljára Belaruszban, annak ellenére, hogy az EU a lehető leghatározottabban elítélte Belarusz részvételét „az Ukrajnával szemben provokáció nélkül indított, indokolatlan orosz katonai agresszióban”. (via Népszava)

Kiemelt videóink