A közmédia Híradójában egy az egyben leadják Orbán Viktor kampányvideóját

belföld
május 29., 11:05

Másfél héttel a választás előtt elég belenézni egy úgynevezett közszolgálati híradóba, hogy igazolva lássuk: a Fidesz csakugyan változtatott a kampánystratégián.

A bizonytalanokhoz egyáltalán nem szólnak, csak az elkötelezett fideszesekhez. A kegyelmi botrány, Magyar Péter politikai szerepvállalása, a gazdasági nehézségek után ugyanis megindult a lemorzsolódás a saját szavazótáborukban is. Az egyben tartásukra pedig (a Kubatov-lista mellett) a háborús kampány a legmegfelelőbb.

Nézzük hát meg, hogy milyen kampányt folytat a Híradó a mi pénzünkből. A tetszőlegesen kiválasztott, 10 perc, 45 másodperces adás a szerda reggel 8 órás.

  • Már dolgozik a hadkötelezettség bevezetésén a német védelmi minisztérium, de az európai parlamenti választás miatt titkolják a terveket. A magyar kormány nem engedi, hogy magyar fiatalokat vigyenek a háborúba. (4:42-ig)
  • Akik most Brüsszelben a kötelező európai sorozáson törik a fejüket hiába teszik. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök Kisbéren. (A szerkesztők nem fáradtak azzal, hogy stábot küldjenek a helyszínre, egy az egyben beemelték az Orbán Facebook-oldalán található videót. A Nemzeti Választási Bizottság pár hete kimondta, hogy ez a gyakorlat jogsértő, ez azonban nem zavarja őket.) (6:09-ig)
  • Az ukrán hadsereg nem képes megfordítani a háború menetét, minél több kísérletet tesz erre, annál nagyobb veszteséget fog elszenvedni, jelentette ki az orosz elnök. Ha nyugati katonák jelennek meg Ukrajnában, akkor az oroszok célpontjává válnak. (6:43-ig)

A maradék 4 perc hírek legfeljebb lazán kapcsolódtak a Fidesz kampánytémájához: izraeli légitámadás Rafahban, migráns késelt a lengyel-belarusz határon, Bakondi szerint nagyon veszélyes a migránshelyzet (arról nem volt szó, hogy a lengyel-belarusz határra Moszkván keresztül érkeznek a migránsok, ez is része az oroszok Nyugat ellen folytatott hibrid hadviselésének), magyar űrhajósok felkészülése, kiállították Caravaggio egyik festményét.

Hogy másfél héttel a választások előtt esetleg a Fideszen kívül más pártok is kampányolnak? Biztos, de ezt az adás, finoman fogalmazva, nem adja vissza.

Néhány emlékezetes híradó az elmúlt hetekből:

Az atomháború 72 perc alatt a kőkorszakba bombázza a Földet, de ha fegyvert adunk Orbán Viktor kezébe, ő megvéd minket

Az M1 beszállt a szlovákiai választási kampányba, miközben odaát kampánycsend van

Kiemelt videóink