Az MLSZ Budapesti Igazgatósága vizsgálja minden idők 17-2-es mérkőzéseredményét

sport
május 29., 12:31

A BLSZ IV. osztálya nem a Bajnokok Ligája. Itt szerelemből futballoznak emberek, többnyire baráti társaságok, céljuk nem feltétlen a minden áron való győzni akarás, hanem a szórakozás.

A hétvégi utolsó forduló előtt, ahogy ezt az nb1.hu megírta, nagyon valószínű volt, hogy a tavaly nyáron egy baráti társaság magjából alakult, Détári Lajos edzette Unione II. megszerzi a bajnoki címet. (Az Unione alapítója Magyarország egyik leggazdagabb embere, Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. alapítója és vezérigazgatója.) Az első lépést meg is tették, a Lions FC-t legyőzték 2-1-re.

Már csak arra kellett várni, hogy mit játszik a második helyen álló Szent István SE II. De igazából arra se nagyon, mert 15 góllal kellett volna megverniük az UDSE-Gázgyár II. csapatát, ekkora különbség pedig még ezen a szinten sincs a csapatok között.

A Szent István legnagyobb különbségű győzelme a mostani bajnokságban hétgólos volt, az UDSE-Gázgyár pedig csupán egyszer szaladt bele egy hatgólos pofonba. Mi baj lehet?

A Szent István II.-UDSE-Gázgyár II. meccset csak két nappal később rendezték, ezen a szinten úgy tűnik, nem elvárás az egyidejűség. Nem fogják elhinni, hány góllal nyert végül a Szent István II.?

Tizenöt góllal.

A szünetben már 10-2 volt, a második félidőben így már gyerekjáték volt kialakítani a Szent István II. bajnoki címéhez szükséges 17-2-es végeredményt. A 15 gólos különbség már a 83. percben megvolt, így az utolsó percek alighanem izgalommentes gurigázással telhettek.

Talán nem valóságtól elrugaszkodott a feltételezés, miszerint a Szent István II. a bajnoki cím felé vezető utak közül nem a legegyenesebbet választotta. Igaz, a fociban az a legszebb, hogy a lehetetlen is valóra válhat, ki hitt például a görögök 2004-es Eb-győzelmében vagy a Dortmund idei BL-döntőbe jutásában?

Hogy csoda történt vagy valami más, azt az MLSZ Budapesti Igazgatóság Versenybizottsága és Fegyelmi Bizottsága vizsgálja, írta Szőnyi Gábor versenybizottsági titkár. Ami biztos: „Fogadási csalás gyanúja nem merült fel a mérkőzés kapcsán.”

Arra a kérdésünkre, hogy miként lehet elejét venni az efféle gyanús eredményeknek, azt válaszolta: „A Budapesti Igazgatóság az általa megrendezett heti 350 mérkőzés kapcsán a lehetőségeihez képest mindent megtesz, hogy azok a fair play szellemének megfelelően kerüljenek lejátszásra.”

A vizsgálat eredményéről beszámolunk.

Kiemelt videóink