800 venezuelai menekült szerepel az I. kerület választói jegyzékében

belföld
május 30., 06:36

A Máltai Szeretetszolgálat I. kerületi 77 férőhelyes idősek otthonába 840 ember van bejelentve. Többségük venezuelai menekült – az RTL azt írja, ezt a választási névjegyzékben vette észre a Párbeszéd, akik szerint ez a június 9-i választások eredményét is befolyásolhatja, miután ebben a körzetben 2650 választásra jogosult lakik.

A Párbeszéd szerint tömeges betelepítésről van szó, Tordai Bence emlékeztetett arra is, hogy az I. kerületben 2019-ben V. Naszály Márta egyébként mindössze 121 szavazattal előzte meg Fideszes riválisát

Az I. kerület fideszes polgármesterjelöltje, Böröcz László szerint ez „színvonaltalan uszítás” a menekültekkel szemben. A Máltai Szeretetszolgálat azt mondta, itt működik a menekülteket segítő központjuk, ahova hajléktalanokat és több országból érkezett menekülteket, például ukránokat és venezuelaiakat is bejelentettek „lakcímbiztosításként”, amire az ügyintézés miatt van szükségük. Ehhez hozzátették, hogy a menekültek nem laknak ott, illetve hogy egy „egyéves integrációs programban vesznek részt”, és rövid időn belül kijelentik őket.

Az önkormányzati választásokon viszont így is szavazhatnak, és ahogy az RTL is írja, ha van magyar lakcímük, akkor ehhez regisztrálniuk sem kell a menekülteknek.

Kiemelt videóink