Szíjj László 5 milliárd forintot vett ki a Duna Aszfaltból

gazdaság
május 30., 11:04

Hiába volt pocsék éve tavaly az építőiparnak, a NER egyik legnagyobb építője, Szíjj László cégén ez nem látszik. A Duna Aszfalt 2023-ban majdnem forintra pontosan annyi bevételt termelt, mint egy évvel korábban, 214,5 milliárdot (2022-ben 214,9 milliárdos volt a forgalom). A bevétel döntő része mélyépítési tevékenységnek, azon belül is közlekedésépítésnek köszönhető.

A bevételekkel szemben az anyag jellegű kiadások csökkentek, a dolgozókra viszont többet kellett költenie a cégnek, miközben az átlagos létszám 12 fővel 1266 főre változott. Ennek nyomán az átlagos bruttó havi bér 758 ezer forintra nőtt az előző évi 653 ezer forint után, ami 16 százalékos pluszt jelent.

Végeredményben az előző évinél majdnem kétszer több profitot termelt a Duna Aszfalt, 11,8 milliárd után 20,9 milliárd maradt a kasszában. Ebből kereken 5 milliárd forint osztalékot fizetett ki magának Szíjj László. Az elmúlt öt évben ezzel együtt 18 milliárd forintot vett ki a cégből Szíjj osztalék formájában.

A cég miatt nem kell aggódnia a tulajdonosnak, hiszen az árbevétel-arányos jövedelmezőség tíz százalék feletti volt, meglehetősen szépen és megnyugtatóan muzsikál tehát a vállalkozás.

Kiemelt videóink