Az egyházi iskola tanárát gyerekmolesztálással vádolják, a püspökség az erről beszámoló tanítónő ellen tesz lépéseket

szexuális zaklatás
május 31., 13:26
  • Tavaly év elején egy Győr-Moson-Sopron megyei falu egyházi általános iskolájában több kiskamasz lány is jelezte, hogy az egyik tanár megengedhetetlen módon közeledik hozzájuk.
  • Született egy feljelentés, a rendőrség nyomozott, de az ügyészség megszüntette az eljárást. A tanár viszont nem tért vissza az iskolába.
  • Az egyik tanítónő hétfőn kirakott egy videót arról, hogy nem akarja elfogadni, hogy ez a férfi büntetés nélkül megúszta.
  • Nagyon úgy tűnik, hogy a Győri Egyházmegye jogi lépéseket tervez - nem a gyanúba keveredett tanár, hanem az ügy kivizsgálását követelő tanítónő ellen.
  • Amikor telefonon érdeklődtem náluk, engem is perrel fenyegetett a püspökség egyik magas rangú embere.

Valószínűtlen helyről érkezett az újabb gyerekbántalmazási ügy: az Egy bipoláris anya nevű vlogtól. Ezek a nagyon személyes videók Ágnes életéről szólnak, fő témái: „mentális betegségek, bipoláris zavar, mentális egészségünk megőrzésének fontossága, anyaság, öngondoskodás.” Aztán hétfőn felkerült egy újabb videója a 700 követővel rendelkező csatornára Pedofil ügy egy egyházi iskolában címmel. (Ez pénteken már nem volt elérhető a YouTube-on.)

Ebben beszámolt arról, hogy az egyházi iskolában, ahol tanítónőként dolgozik, egy férfi tanár zaklatta a lányokat, akiket tanított. Nem sokan hittek nekik, mondja, de a helyi plébános kiállt mellettük, a tanár elkerült az iskolából, és történt egy feljelentés. Az ügyet viszont ejtették pár hónap után, a püspök pedig közölte a helyi plébánossal, hogy a megvádolt tanár kérésére elküldi őt, másik plébániára helyezi - magyarázza Ágnes, aki több másik áldozatáról is tud a tanárnak. Azt mondja a videóban, hogy ő pedagógus, neki kötelessége megvédeni a gyerekeket, és mivel nem történik semmi, a nyilvánossághoz fordul.

Elmondja azt is, hogy mivel tart a rágalmazási pertől, ezért nem mond neveket, és valóban, a videóból semmilyen módon nem derül ki, kik a szereplők.

A hét során egymást követték az újabb fejlemények. Ágnes május 27-én rakta ki a videót, és információnk szerint két nappal később már jelenése volt a püspökségen. Ide a plébánost is behívták, de vele külön beszélgetett el a püspökségi tisztviselő.

Itt emlékeztetnék újra, hogy Ágnes amúgy nem nevezte meg sem az iskolát, sem a települést, sem a püspököt. De aztán jött a Győri Egyházmegye, és zseniális kommunikációs taktikával magára húzta az ügyet, amiről addig semmilyen beszámoló nem született. Május 29-én kiadtak ugyanis egy közleményt, amelyből a külső szemlélő számára semmi, de tényleg semmi nem derül ki, arra viszont alkalmas, hogy beindítsa a találgatást, illetve megsürgesse az erről szóló cikkek elkészülését. Idézem az egészet:

„Az elmúlt napokban médianyilvánosságra került gyermekvédelemmel kapcsolatos kijelentések ügyében a Győri Egyházmegye haladéktalanul megtette a szükséges jogi lépéseket.”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.