Zelenszkij szerint életekbe került, hogy nem használhatnak amerikai fegyvereket Oroszországon belüli célpontok ellen

külföld
május 31., 10:47

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hosszú interjút adott a Guardiannek, amelyben többek között az Amerikától kapott fegyverek használatáról beszélt. Ukrajna ugyanis eddig nem használhatta azokat Oroszországon belüli célpontok ellen. Múlt csütörtökön aztán hónapokig tartó lobbizás után engedélyt kaptak néhány, kis hatótávolságú fegyver bevetésére, de a nagyobb ütőképességű rendszereket továbbra sem vethetik be a határaikon túl.

link Forrás

Zelenszkij szerint ez életekbe került. Indoklása szerint különösen fontos lenne azok használata most, amikor Harkiv városát támadja az orosz hadsereg. Az ugyanis közel fekszik az orosz határhoz, amelynek túloldaláról kényelmesen elérik a védekező ukrán vonalakat a támadók. A Kreml erői kinevetik Ukrajnát, és „vadásznak” az ukrán népre – mondta erről az ukrán elnök.

Az Egyesült Államoknak - mondta - „jobban kell hinnie bennünk”.„Higgyék el nekünk, hogy válaszolnunk kell. Ők nem értenek másból, csak az erőből. Nem mi vagyunk az első és nem az utolsó célpont” - mondta Oroszországról.

Kiemelt videóink