Már 47 szabálysértési eljárás indult ellene, végül, miután jogosítvány nélkül vezetett, 80 napra leültették

belföld
június 03., 10:47

Egy 32 éves vádlottat 80 nap elzárásra ítélt, valamint két évre eltiltotta az autóvezetésről a Debreceni Járásbíróság. A még nem jogerős ítélet azután született, hogy a férfi ellen eddig 47 szabálysértési eljárás indult, és csak az elmúlt két évben 17, mindegyik közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.

Ráadásul az utolsó, idén márciusi esetben a hajdúhadházi rendőrök „érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések miatt 97.500 forint pénzbírságot szabtak ki vele szemben és 2 hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől”. Ez azonban nem szegte kedvét, ezután is autóba ült, hogy egy április eleji ellenőrzésen lebukjon.

A bíróságot idézve: április 9-én „a tulajdonát képező személygépkocsival úgy vett részt a közúti forgalomban Nyíradonyban, hogy tudomással bírt arról, hogy őt a rendőrség 2024. március 5-től 2024. május 4-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A férfi Nyírmihálydiból Debrecenbe akart volna a gépkocsijával eljutni, amikor őt a rendőrök megállították, igazoltatták, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Nyíradonyi Rendőrőrsre előállították”.

A tárgyaláson „elismerte a tettét és megbánó magatartást tanúsított”. Ezzel együtt az ítélet ellen fellebbezést adott be, így az még nem jogerős, derül ki a közleményből.