Tasó László fideszes parlamenti képviselő azzal próbálja lebeszélni a nyíradonyi szavazókat az egyik polgármester-jelöltről, hogy az egy beköltöző roma

POLITIKA
június 04., 12:03

„A személyes támogatásommal is visszaélő gyalázkodó, gúnyolódó léhűtő, a Hajdúsámsonból beköltözött roma származású lakos” - írja Tasó László, Nyíradony és környékének fideszes parlamenti képviselője a helyi Fidesz által kiadott választási újságban. Tasó Nyíradony egyik független polgármester-jelöltjéről ír így, a kiemelést pedig nem mi tettük az idézetbe, a fideszes politikus érezte úgy, hogy ez a legfontosabb eleme a jelölt bemutatásnak. És számon kéri azokat, aki aláírásukkal lehetővé tették, hogy az általa meg sem nevezett jelölt indulhasson a választáson. „Ez súlyos és sokatmondó üzenet, amit értelmezni és rövid időn belül kezelni kell” - írja Tasó a városban induló egyik független polgármester-jelölt támogatásáról.

Tasó egyébként 1994 és 2014 között volt Nyíradony polgármestere, 2004 óta a térség parlamenti képviselője. Államtitkári kinevezése miatt távozott a polgármesteri székből 10 éve, de azóta sem történhet semmi jelentős a városban a tudomása nélkül.

photo_camera Fotó: Derencsényi István/MTI/MTVA

Tasó maga jelöltje ki utódját, Kondásné Erdei Máriát, de csalódott a 2014-ben helyére lépő polgármesterben. Ezért 2019-ben már a fideszes képviselő unokaöccse, Tasó Béla indult és nyert fideszes színekben a városban. De ő sem indul újra, új jelöltje van Tasónak, Terdik János, a Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ vezetője.

Tasó egyébként még egy helyen cigányozik az újságban. Arra hívja fel a figyelmet, hogy majdnem romák költöztek be a város egyik részébe.