Csütörtökön kiugrik Szentpétervárra Szijjártó Péter

POLITIKA
június 05., 18:42

Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön részt vesz a Nemzetközi Gazdasági Fórum nevű rendezvényen Szentpéterváron Oroszországban – értesült az ATV. Az utazás tényét Paczolay Máté külügyi szóvivő is megerősítette, és elmondta: „Szijjártó Péter idén is részt vesz a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, mert Magyarország energiaellátása továbbra sem ideológiai vagy politikai, hanem fizikai kérdés.”

Hozzátette: „A magyar külügyminiszter nem csak Brüsszelben vagy New Yorkban szólal fel a béke mellett, hanem Oroszországban is... ...álláspontja szerint, ha nem tudjuk nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, akkor feladjuk a béke reményét is.”

A 444 épp az elmúlt hetekben tárta fel, hogy ezek a bizonyos kommunikációs csatornák mennyire nyitva vannak tartva. Belső levelekkel bizonyítottuk be, hogy hazudott a kormány, amikor kampányhazugságnak nevezték Panyi Szabolcs cikkét arról, hogy az orosz titkosszolgálatok hekkerei feltörték a magyar diplomácia informatikai rendszerét, ott mindenhez hozzáfértek és óriási mennyiségű adatot loptak el. Azt is bemutattuk, hogy az orosz kibertámadások után született egy terv a biztonságról, de nincs nyoma, hogy a külügy megvalósította volna.

link Forrás

Szijjártó Péter a hekkertámadás után pár héttel Moszkvába utazott, hogy ott átvegye Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől az orosz Barátságért Érdemrendet, a legmagasabb állami kitüntetést, amit külföldi kaphat (ez az alkalom látható a borítóképünkön). Azóta is többször járt Oroszországban, ahogy a most csütörtöki alkalmat sem hagyja ki.