Gulyás Gergelyék hárítják a felelősséget a gyerektáborukban dolgozó bicskei pedofil miatt

bűnügy
június 05., 07:31

A Miniszterelnökség hatáskör hiányára hivatkozva hárítja a felelősséget a gyerektáborában dolgozó bicskei pedofil ügyében - írta meg a Népszava.

A bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért. Kedden derült ki, hogy Kunstár már a próbaideje alatt egy olyan napközis táborban tarthatott gyerekeknek foglalkozást, amit a Miniszterelnökség támogatott.

Az Átlátszó által feltárt botrányra Magyar Péter és Donáth Anna is reagált, mindketten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter lemondását követelték.

Gulyás Gergely
photo_camera Gulyás Gergely Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Miniszterelnökség közleményt adott ki az ügyben, de érdemben nem reagált a vádakra. A rövid szöveg alapvetően Magyart támadja, az üggyel kapcsolatban pedig csak annyit ír, hogy „az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nem tartozik Gulyás Gergelyhez”.

Egyébként pedig „helyes, ha a nemzetiségi táborokat a kormány támogatja. Kizárólag a szervezők felelőssége, hogy ezekbe a táborokba kiket hívnak meg”.

Az említett államtitkárság a Miniszterelnökségen belül működik. Felügyeletét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes látja el, vezetője pedig Soltész Miklós államtitkár.

Kiemelt videóink