Zsarolással és szexuális zaklatással vádolja Kanye West az őt szexuális zaklatás miatt beperelő volt assziszensét

ÉLET
június 05., 09:47
photo_camera Lauren Pisciotta

Az éppen Ye néven futó Kanye West zsarolással vádolja egykori asszisztensét, az őt zaklatással vádoló Lauren Prisciottát, sőt a popsztár szerint éppen a nő volt az, aki állandó szexuális próbálkozásokkal zaklatta és zsarolta őt, nem pedig fordítva.

Az előzmény: szerdán derült ki, hogy Prisciotta, aki 2021-22-ben dolgozott Westnek, először divatvonalon, majd a rapper személyi asszisztenseként évi 1 millió dolláros fizetés fejében, szexuális zaklatás és szerződésének szerinte jogtalan felbontása miatt pert indított a zenész ellen.

Kanye West
photo_camera Kanye West Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Prisciotta azt állítja, West szexuális tartalmú szöveges üzenetekkel bombázta, amik mellett néha pornóvideók linkjeit is elküldte neki. Az extitkárnő szerint előfordult, hogy West a telefonbeszélgetésük közben maszturbált, egy alkalommal pedig élőben elégítette ki magát a nő előtt, miután sarokba szorította a magánrepülője egyik helyiségében.

A nő Onlyfans modell volt, amikor megismerkedett Westtel. Most azt állítja, azért lehetett a sztár személyi titkára, mert három számban is közreműködött West „Donda” című albumán. Ennek azonban semmi nyoma az ő állításán kívül. Prisciotta elmondása szerint Westet kezdetben nem zavarta, hogy az Onlyfansen meztelenkedik, de később megkérte hogy egymillió dollár fejében törölje a csatornáját.

A nő szerint a hirtelen kirúgása után nem kapta meg a kialkudott, 3 millió dolláros bánatpénzét.

West ügyvédje szerint Pisciottát „azért bocsátották el, mert alkalmatlan volt”, és „indokolatlan összegeket követelt”, többek között 4 millió dolláros éves fizetést.

West tábora a nőt „kihívó, zavart viselkedéssel” is vádolja, mondván, rendszeresen „szexuális kényszerítés útján” próbált kicsikarni luxuscuccokat, például dizájnertáskákat és egy Lamborghinit. Westék közleményt is kiadtak arról, hogy miután Ye visszautasította a nő közeledését, az 60 millió dollárt próbált kizsarolni belőle.