Karácsony: Vége hát a színjátéknak, Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje

POLITIKA
június 07., 06:34

Karácsony Gergely szerint „megszületett a sötét és cinikus politikai alku” – ezzel reagált Facebook-posztjában arra, hogy Szentkirályi Alexandra péntek reggel bejelentette, visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, támogatóit pedig arra kérte, szavazzanak Vitézy Dávidra. Szerinte ezzel „vége a színjátéknak”, „Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje”. „Ez az alku a választók elárulásán ás átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát” – írja Karácsony.

A főpolgármester szerint „a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézytől, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni”. „A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc. Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Karácsony Gergely szerint „a budapestiek átlátnak a szitán”. Posztja végén azt kéri, „senki ne hagyja magát megvezetni, becsapni”. Posztjához egy olyan fotót mellékelt, amin Vitézy Dávid a nemrég lemondott Novák Katalin és Orbán Viktor mellett áll.