Kilép az LMP országos elnökségének egyik tagja

POLITIKA
június 07., 17:55

„Régóta érlelődik bennem, hogy azokat az értékeket, amelyek hatékonyabb képviseletének érdekében beléptem a »Lehet Más a Politika« nevű szervezetbe már nem tudom tovább ennek a pártnak a tagjai között képviselni” – indokolta LMP-ből való távozását Szendefy Mária, a párt országos elnökségi tagja Facebookon.

Szendefy Mária
photo_camera Szendefy Mária februárban Forrás: LMP/Facebook

„Az egyik ilyen érték az alulról szerveződő demokrácia, a széleskörű választói részvétel elősegítése. Sajnos sem az LMP-nek, sem más jelenlegi parlamenti pártnak nem sikerült ennek a célnak még a közelébe sem kerülni” – írja Szendefy, aki szerint a pártnak már nincs társadalmi beágyazottsága, és csak a médián van a fókusz, miközben már csak a megélhetési politizálás megy.

Elmondása szerint ezek „miatt döntött úgy az LMP általam vezetett Somogy megyei területi szervezete, hogy önálló indulás vagy ellenzéki túlélési akciókban való részvétel helyett valódi civil kezdeményezések mellé állunk Kaposváron is és a megyei lista tekintetében is”. Szendefy nem volt biztos benne, hogy a választások előtt vagy után jelentse-e be a döntését, de az országos politikai tendenciákat látva meghozta döntését.

Kiemelt videóink