Vitézy: Főpolgármesterként nem fogok koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val

POLITIKA
június 07., 06:42

„Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!” Írta Facebook-posztjában Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, miután Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől, támogatóit pedig arra kérte, szavazzanak Vitézy Dávidra.

Vitézy posztjában azt írta, Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszi. Szerinte „a mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása”.

Ezután azzal folytatta, hogy „a már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak”. Szerinte nyilvánvalóvá vált, hogy ő „az egyetlen esélyes kihívó”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Majd felsorolta ígéreteit, miszerint:

  • „Főpolgármesterként nem fogok koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtünk többséget a Fővárosi Közgyűlésben.
  • Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettesem.
  • Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogjuk vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.
  • A programom, a kampányom állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mondok a Maxi-Dubajra, nemet mondok a kínai magasvasútra, nemet mondok az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése. Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz.
  • Továbbra is azt kérem mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogasson, de az általam vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat. Így lesz erőnk ahhoz, hogy a szakemberekből álló csapatommal megvalósítsuk a részletes főpolgármesteri programomat.”

Vitézy azt írta, „minden budapesti” főpolgármestere lesz, „legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először”.

Kiemelt videóink