Magyar Péter úgy kampányolt, mintha vasárnap nem EP-, hanem parlamenti választás lenne

POLITIKA
június 08., 15:11

Magyar Péter a Hősök terén tartotta kampányzáró rendezvényét. Az eseményen Jordán Tamás, Rusznák András, Rost Andrea, Thuróczy Szabolcs és Nagy Ervin is színpadra lépett.

Utóbbi a Tisza kultúrpolitikai víziójáról beszélt, többek között a népi-urbánus vita meghaladását ígérte. Emellett beszédet mondott a párt két EP-képviselőjelöltje, Tarr Zoltán és Bujdusó Andrea. A hőség miatt sokan rosszul lettek a tömegben, a felszólalóknak legalább tízszer kellett orvost hívniuk.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A Tisza a béke pártja

Magyar fejedelmeket és királyokat emlegetve zavaros történelmi eszmefuttatással kezdte a beszédét, majd gyorsan kijelentette, hogy a béke valódi pártja a Tisza, ami „ellenben a Fidesszel, nem küld katonákat Csádba, nem építtett fegyvergyárakat, és a sorkatonaság bevezetését sem támogatja.”

A Fidesz kampányszlogenjét másolva kijelentette, hogy aki a Tiszára szavaz, az a békére szavaz.

Felidézte április 6-ai Kossuth téri tüntetését, majd országjáró körútjáról beszélt. Azt mondta, pár hét alatt több tízezer kilométert tett meg, a bibliai „Ne féljetek!” jelszó pedig szerinte százezreknél indította el a változást. Azt mondta, bármi is lesz a holnapi szavazás eredménye, egy már biztos: legyőzték az apátiát, és szövetséget kötöttek magyar és magyar közt.

Magyar Péter
photo_camera Magyar Péter Fotó: Bankó Gábor

Magyar önmagára is reflektált. Azt mondta, az elmúlt hetekben sokszor hibázott, de igyekezett tanulni belőle, és tanulni fog a jövőben is. Felismerte, hogy csak közösen, szövetségben lehet lebontani ezt a rendszert.

Ígéret ígéret hátán

Bár vasárnap nem rendeznek parlamenti választást, Magyar rengeteg olyan ígéretet tett, amit csak kormányra kerülve lehet megvalósítani. Megígérte az euró bevezetését, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, az uniós pénzek hazahozatalát és a külföldön élő magyarok hazacsábítását is.

Emellett arról beszélt, hogy bevezetik a minimálnyugdíjat, bérlakásépítési programot indítanak, leállítják a gazdasági migránsok betelepítését, és megreformálják az agrárpolitikát. De a hazai építőipar fellendítését, és a KATA-adózás visszahozatalát is megígérte.

„Ez a hatalom nem szereti a magyarokat”

Orbán Viktorra is kitért. Azt mondta, a miniszterelnök olyan ember, aki nagy mosollyal érkezik vendégségbe disznóvágás idején, majd teletölti a táskáját kolbásszal, hurkával, kolbásszal. A végén pedig fülöp-szigeteki vagy vietnámi munkásokat telepít vendéglátói házába, a lánya nevére íratja a fürdőszobájukat, a spájzban lévő befőttek pedig elveszítik befőttjellegüket az oligarchái miatt.

Azt mondta, ebben az országban nem Orbánhoz hasonló „utcai harcosokra, berozsdásodott terminátorokra van szükség, hanem tisztességes emberekre”. Magyar szerint ez a hatalom nem szereti a magyarokat, csak azt, ha gyűlöletet kelthet, és a zavarosban halászhat.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Magyar röviden Azahriaht is idézte, aki pár hete azt mondta: Ha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről kapja a propagandát és a mocskolódást, onnan tudja, hogy jó úton jár. Magyar köszönetet mondott az énekesnek, és „Ria, Ria, Azahriah!” felkiáltással skandáltatta a tömeget.

Beszéde végén köszönetet mondott önkénteseinek, és arra kérte a jelenlévőket, hogy vasárnap este 7 óráig ne lankadjanak, az utolsó órákat is használják ki. Minél erősebb online aktivitást kért tőlük, és azt ígérte, hogy ha így tesznek, sikerülni fog a céljuk: a következő választáson a Tisza párt lesz a NER kihívója.

Kiemelt videóink