Oké, boomerek: Biatorbágy még nem érett meg a fideszes deszkásokra

választás
június 09., 21:46

Dezse Balázst, a Pesti Srácok főmunkatársát, a Hír TV/FM műsorvezetőjét nem választották meg képviselőnek Biatorbágy 1. számú egyéni választókerületében.

Dezse Balázs
photo_camera Dezse Balázs

Április 12-én, a hivatalos kampányidőszak előtt egy héttel, Dezse vendégül látta a Hír TV Paláver című műsorában Nánási-Kézdy Tamást, Biatorbágy fideszes polgármesterjelöltjét, de Dezse ott nem említette meg, hogy ő maga is indul a Fidesz színeiben Biatorbágyon.

A biatorbágyi fideszes kampányt Dezse Balázs másik munkáltatója, a Pesti Srácok is segítette, mivel április 16-án tartottak egy kerekasztalt-beszélgetést Biatorbágyon, ahol jelen volt maga Dezse, Nánási-Kézdy Tamás polgármesterjelölt, Huth Gergely főszerkesztő, a volt kommunista Stefka István tiszteletbeli főszerkesztő és Jeszenszky Zsolt főmunkatárs is.

Az esetről Huth Gergely a Gulyáságyú Médiának azt mondta, ő adott engedélyt Dezsének az indulásra, és szerinte nincs összeférhetetlenség a politikai szerepvállalása és az újságírói szerep között.

Biatorbágy 1. körzetében indult még a Mi Hazánk-os Biró József (5,69%), a független Molnár János (4,91%), a szolidaritásos Molnár Tibor (2,56%), de az Együtt Biatorbágyért Egyesület jelöltje, Repcsik Dávid (54,63%). Dezse Balázs 289 szavazattal (32,22%) végzett második helyen.

Biatorbágyon Kocsis József (Biatorbágyért) nyerte a polgármester-választást 50,19 százalékkal, a fideszes Nánási-Kézdy Tamás 37,46% százalékot kapott.

Szerző: Szántó Dániel