Címlapok a kormánymédiában

Média
június 10., 06:12

Ha van nap, amikor érdemes rápillantani a kormánymédia különböző termékeire, az mindenképpen egy felemás Fidesz-győzelem utáni nap. Rogán Antal propagandaminisztériumának újságai, weboldalai hasonlóan, de hangvételüknek megfelelően tálalják az önkormányzati és EP-választások eredményeit.

HIRADO.HU

A közmédia weboldala biztosra ment, a vezető hír egyszerűen a hivatalos üzenet, Orbán Viktor győzelmi beszédének összefoglalója.

ORIGO

A propagandavilág legelszálltabb lapja önmagához méltóan tálalja az eseményeket. Itt Orbán beszéde csak a második helyre szorult a címlapon – látszólag. Valójában a vezető hír is gyakorlatilag a miniszterelnök beszédének tálalása egy kattintékony cím alá rejtve.

MAGYAR NEMZET

A napilap weboldala szerint mintha ez nem egy olyan fontos választás lett volna, amin béke vagy atomháború múlhat. Nemhogy Szoboszlai Dominik, de még egy mexikói sátortábor is helyet kap Orbán mellett.

INDEX

A weboldal, amire a propagandavilágban az igazi újság szerepének eljátszását osztották, hű a feladathoz. Itt címlapon szabad említeni a Tisza Párt sikerét és Karácsony Gergely győzelmét is.

KISALFÖLD

Győrben, a Mediaworks által kiadott Kisalföld által lefedett terület legjelentősebb városában született az egész választás egyik legmeglepőbb és legszűkebb eredménye. Pintér Bence legyőzte a fideszes polgármestert, Dézsi Csabát – és ezt a megyei lap is kellően fontosnak és érdekesnek találta.

Kiemelt videóink