Magyar Péter: Csak azt nem értem, miért kell hülyének nézni fideszeseket

POLITIKA
június 10., 17:55

Hálás vagyok, hogy ezt a félig-meddig megelőlegezett bizalmat megkaptuk a választóktól, mondta Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a Telexnek. Az ünneplés hajnali 6 óráig tartott, 3 órát aludt.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Azt mondta, kicsit pesszimistább/óvatosabb volt korábban, de örült az eredménynek, köszöni a rengeteg embernek, aki szavazott rájuk. „Gulyás Gergő arcát néztem tegnap a sajtótájékoztatón. Nem akarok személyeskedni persze, de szerintem nem érezte jól magát”.

Arra a kérdésre, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe, azt válaszolta, hogy lehetséges - ahogy az is, hogy az EP-be is megy -, rövidek a listáik, nem volt sok idejük összerakni, holnap átbeszélik ezeket.

Budapesten a Tisza Pártnak lesz az egyik legnagyobb frakciója, szorosabb együttműködés vagy koalíció nem lesz sem Vitézy, sem Karácsony frakciójával, ügyek mentén tudnak velük együttműködni. Azt mondta, bonyolultabb, de jobb lesz a városnak, többen ellenőriznek, értelmezhető ötletek, kompromisszumos javaslatok lesznek. A főpolgármesterrel kapcsolatban nincs preferenciája, Szentkirályi visszalépésének magyarázatát nem tartja hitelesnek, szerinte hazudik a miniszterelnök. „Csak azt nem értem, miért kell hülyének nézni fideszeseket” – mondta.

Ha nem lett volna ekkora pénzbeli és szervezeti különbség a két párt között, szerinte döntetlen lett volna vagy ők nyertek volna. Az egyik legfontosabb feladatuk a szervezetépítés, nem szeretnének bukott, átálló politikai kalandorokat, olyan embereket keresnek, akik ismertek, elismertek, a szakmájukban elértek valamit, nem ebből akarnak meggazdagodni, hanem akarnak adni valamit a közösségnek, és hallgatnak rájuk az emberek. A közösségépítés mellett a Társadalmi Szerződés, vagyis a program megírása lesz a nagy munka, ez egy vállalás lesz, amit számon lehet kérni majd a politikusaikon. Mert szerinte fontos az őszinteség, ő is sokszor hibázott, amikért elnézést kért, de aki nem dolgozik, nem hibázik, a kormánypropagandának pedig pont az volt a célja, hogy kihozza őt a sodrából.

Kiemelt videóink