Megbukott a polgármester, aki az önkormányzat pénzén vitte Fradi-meccsre a barátait

POLITIKA
június 10., 15:04

A szavazatok 49,46 százalékával a Mátravölgye SC jelöltje, Orosz István lett a polgármester Bátonyterenyén, az eddigi településvezető, Nagy-Majdon József 41,7 százalékot szerzett.

A 2019-es választáson még szinte fölényesen nyert Nagy-Majdon, 54,34 százalékkal, az ellenzék közös jelöltje, Cseresznyés István pedig a szavazatok 32,23 százalékát szerezte meg.

Láthatóan a választópolgárok nem díjazták, hogy Nagy-Majdon országos hírnévre tett szert, amikor úgy gondolta, az önkormányzat költségén kiviszi barátait és családtagjait a Fradi Leverkusen elleni kupameccsére Németországba. Ehhez a szomszédos falu, Mátranovák kisbuszát kérte kölcsön, amiért a város pénzéből fizetett, a tankolást és az osztrák autópálya-matricát is ebből fedezte. Bár a polgármester szerint ehhez senkinek semmi köze nem volt, a városban úgy látták, a pénznek lenne jobb helye is; az iskolában például nem volt fűtés. Két héttel később Nagy-Majdon értetlenkedve bár, de engedett a nyomásnak, bejelentette, mivel „egyes embereknek ez a jó érzését bántja”, ki fogja fizetni a számlát.

Kiemelt videóink