Mészáros Lőrinc: A klímaváltozás elért bennünket

klímaváltozás
június 10., 18:57

A Hír TV egyik mezőgazdasági riportjában, a bakuci öntözési közösség új öntözőtelepéről szóló videóban bukkant fel Mészáros Lőrinc:

link Forrás

A dollármilliárdos azt mondta: „A klímaváltozás elért bennünket. Azt nem mondom, hogy elsivatagosodott Magyarország, de nagyon a mediterrán irányába megy, ezért nagy szükség van az öntözött területekre. (…) Jelen esetben is a bakuci öntözőtelepet 70 százalékos állami támogatással tudtuk megvalósítani, ez egy fantasztikus dolog, 1,7 milliárdba került ez a beruházás.”

A múlt héten az eddigi legnagyobb öntözőfejlesztési beruházását adta át a Mészáros-féle Talentis Agro Holding Kamuton. Mészáros ott azt mondta: „A holding megalakulása óta csaknem 6 milliárd forintot költött el öntözőtelepek kialakítására, és további öntözésfejlesztési beruházásokat készít elő 2025-re. Csoportunk öntözött területe meghaladja a 7000 hektárt, és a célunk az, hogy a területeink 20 százaléka vízzel ellátott legyen. Az öntözési közösségek struktúrája hatékonynak és eredményesnek bizonyul, ezért továbbra is ebben a formában gondolkodunk, 9000 hektár feletti öntözött terület elérésére törekszünk.”

Magyarország kiszáradásáról két éve készítettünk riportot.

Kiemelt videóink