Vége Dobrev Klára árnyékkormányának

POLITIKA
június 10., 14:42

Dobrev Klára a Facebookon bejelentette, hogy az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér. A DK EP-képviselője és eddigi árnyék-miniszterelnöke azt ígéri, teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak eddig is: „elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok”.

„De azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk” – írja Dobrev.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője (k), Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j) és Barkóczi Balázs, a DK szóvivője (b) a három párt önkormányzati és EP-választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én.
photo_camera Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője (k), Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j) és Barkóczi Balázs, a DK szóvivője (b) a három párt önkormányzati és EP-választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A DK-nak eddig négy képviselője is volt az EP-ben, de a következő öt évre már csak kettőt küldhetnek, miután az MSZP-vel és a Párbeszéddel együtt 8,08 százalékot (366 217 szavazatot) értek el. Dobrev szerint ők maradtak az egyetlen, Európa-párti, baloldali közösség, de a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresniük az Orbán-rendszerrel szemben álló szavazók megszólítására.

Dobrev Klára 2022 őszén alakította meg az árnyékkormányát, aminek az árnyékkormányinfójáról akkor azt írtuk: túl sok mindenben hasonlít az eredeti kormányinfókhoz.

Kiemelt videóink