Környezetszennyezés miatt megbírságoltak egy Debrecen mellé települt kínai céget, de csak a választás után tették közzé az erről szóló határozatot

Három hét késéssel tette közzé a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a Halms kínai autóipari céget megbírságoló határozatát. A vállalatot 1,98 millió forintra büntették a hulladékgazdálkodási szabályok megsértéséért - írta meg a 24.hu.

A cég azért kapott bírságot, mert Debrecen melletti telephelyéről titokban a Kisgugyori csatornába vezette a szennyezett vizet. A bírságról már május 22-én döntött a kormányhivatal, azonban csak az önkormányzati választás után tette közzé az erről szóló határozatot.

A hatóság januárban ellenőrizte bejelentés nélkül a Halms Kft. telephelyét. Az ellenőrök akkor vették észre, hogy a környék természetes vízelvezetőjébe, a Kisgugyori csatornába ismeretlen, fehér színű anyag folyik. Megállapították, hogy a szennyezett víz a kínai cég telephelyéről érkezik.

Lázár János és Papp László debreceni polgármester
photo_camera Lázár János és Papp László debreceni polgármester Fotó: Bankó Gábor/444

Bár a választás előtt sokan arra számítottak, hogy a Debrecen környéki akkumulátorgyárak terve miatt veszít a Fidesz népszerűségéből, a várost simán megnyerte a kormánypárt. Papp László polgármester közel 50 százalékot szerzett, és az egyéni körzetekben is győztek a fideszesek.

Kiemelt videóink