Cser-Palkovics bocsánatot kért a KDNP-től

belföld
június 13., 14:46

Az ATV értesülései szerint Cser-Palkovics András hosszú levélben kért bocsánatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, a KDNP elnökétől. Székesfehérvár polgármesterétől egy csütörtöki konferencián megkérdezték: miért nem szerepel a neve mellett, a nagyvárosi fideszes polgármesterek közül szinte egyedüliként, a KDNP logója is. Cser-Palkovics általános derültséget keltve ezt mondta: „Valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen.”

A levélben elismeri, hogy sommás válasza Semjénnek és a KDNP-nek rosszul eshetett, de némi kritikát is fenntartott.

„Pártjaink országos szövetségére való tekintettel is, valamint Székesfehérvár, mint a magyar kereszténység egyik bölcsőjének polgármesterként is sajnálom, ha esetleg Önt vagy a KDNP tagjait megbántottam, ez nem állt szándékomban – írta. – Ugyanakkor azon álláspontom mellett kiállok, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, melyet meggyőződésem szerint újra fel kellene vállalni a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak. Hiszen, hol máshol lehetne ezt méltóbban megtenni, mint a magyar keresztény államiság történelmi bölcsőjében?”

A polgármester azt ígéri levelében, hogy Semjén partnerként számíthat rá, amennyiben meg szeretné újítani szerepvállalását Székesfehérvár közösségi életében.

Cser-Palkovics egyébként azt is írta, hogy a sajtó kontextust nélkülözve, bántóan keretezve tálalta mondandóját. Nos, a konferencián egy kérdés hangzott el, amire a polgármester az idézett választ adta. Egyéb kontextus nem volt.

Kiemelt videóink