Puzsérék páros lábbal szálltak bele az ATV-be és Rónai Egonba Magyar Péter kisétálása miatt

POLITIKA
június 13., 07:57

Az Önkényes Mérvadóban is a hétfői kisétálásgate volt a kezdőtéma, az alaphangot Horváth Oszkár adta meg, aki - miután összefoglalták, hogy mi is történt Rónai Egon és Magyar Péter között - feltette a kérdést:

Jó-e az nekünk, ha ezen a csatornán csinálunk műsort? Ha valaki buborékban töltötte volna az elmúlt napokat:

  • Magyar Péter hétfőn este két perc után kisétált az ATV stúdiójából, miután Rónai Egon műsorvezető ahelyett, hogy a választási eredményekről kérdezte volna, egy piros mappát nyomott a kezébe, mondván, Magyar nem mond igazat, amikor azt állítja, sokáig nem hívták meg élő műsorba a csatornára - a mappában a meghívások vannak listázva.
  • Magyar felállt, kiment, majd egy Facebook-posztban azt írta, ami az ATV-ben történt, „az egy előre előkészített provokáció volt”, és ő is listázott gyorsat: nevek nélkül tette közzé, hogy az ATV dolgozói közül kik tagjai a Hit Gyülekezetének. Az ATV erre azzal reagált, hogy szerintük „rossz történelmi kort idéz”, hogy Magyar Péter „listázni” kezdte az ATV munkatársait.
  • Az ügyben jó sokan megszólaltak, Hadházy Ákostól Rácz Andrásig és még tovább, a Hit Gyülekezete gratulált a Tisza Pártnak, amire Magyar küldött magyar zászló színű szívecskéket, utóbb pedig elnézést kért a listázásért (miközben kiderült, hogy a BRKF már vizsgálja azt, nem mellesleg pedig olyanokról is állította, hogy hitgyülisek, akik vallási hovatartozásukról korábban nem beszéltek, vagy valójában nem is azok).

Na de vissza az Önkényes Mérvadóhoz!

Szóval Horváth Oszkár azzal nyitott, hogy vajon jó-e nekik, hogy ezen a csatornán csinálnak műsort, ami azért jogos kérdés, a Spirit FM ugyanis az ATV-kötelékbe tartozik.

Puzsér Róbert pedig azt hozta fel példaként, hogy ő is volt már „ehhez hasonló módon lépre csalva az ATV stúdiójában”. Felidézte, hogy öt évvel ezelőtt főpolgármester-jelöltként azzal hívták be az ATV-be, hogy Budapestről lesz szó, de egy 5 évvel korábbi videója kapcsán azzal szembesítették, hogy rasszista és cigánygyűlölő (egyébként ez az a beszélgetés, Rónai Egon mellett Lampé Ágnes kérdezte Puzsért).

Fél órán keresztül voltam fingatva rasszizmus vádjával - összegzett Puzsér. Puzsér ezután felvetette a Magyarral (elméletben) interjút készítő Rónai Egon felelősségét is: „így kérdez egy újságíró attól, aki tegnap 30 százalékot szerzett? Azért az eléggé közügy”, később pedig kifejti:

„Pont akkor történik, amikor MP megrendít két olyan pártnak a pozícióját a politikai térben, amely két párt fájdalmasan közel áll az ATV- Spirit FM-cégcsoporthoz, az egyik ilyen párt a DK, a másik a Fidesz. És ennek a másnapján mintha csak meg akarná büntetni a cégcsoport ezért a Magyar Pétert.” Somodi-Solymos Eszter, a harmadik műsorvezető itt azért közbeszúrja, hogy szerinte Puzsér túlgondolja ezt a dolgot, hozzátéve, hogy a sajtóban erős frusztráltságot okozhat az, ha folyamatosan propagandistázzák, ahogy azt Magyar Péter teszi (emlékezzünk vissza arra, mit írt Dezső Andrásról, itt egyébként összeszedtük a nagyobb csörtéit a sajtóval), jelezve, hogy a Tisza Párt alelnöke sem állt konstruktívan a beszélgetéshez.

Később Puzsér visszatér ahhoz, hogy az ATV-n elfogultan kezelik az interjúalanyokat:

„Akárhogy is, időről időre valakik megrendelik politikusok fejét Rónai Egontól, Kálmán Olgától, Krug Emíliától. Ez az én tapasztalatom... Azt láttam, hogy a Krug Emília a Karácsonnyal viháncolva beszélget, amikor meg velem, akkor az arcáról lerí valami undor.”Puzsér itt eljut egészen odáig, hogy az ATV nyíltan nem kritizálja Orbán Viktort, Magyar Pétert pedig hamis messiásnak állítja be, és szerinte a csatorna tulajdonosának véleménye tükröz egyfajta politikai irányt, amire az ATV-cégcsoportban „bizonyos szerkesztőségek érzékenyen fülelnek”.

Amire Somodi-Solymos Eszter jelezte: ő arra érzékeny, hogy elfogultsággal vádolnak olyan újságírókat, akik nyilvánvalóan nem azok.

Az nem derült ki, hogy amennyiben Puzsérnak ilyen sarkos véleménye van arról, hogy az ATV-cégcsoporton belül milyen direktívák vannak (mi itt írtunk a jelenségről hosszabban), miért vezet ebben a kötelékben műsort, a beszélgetés témába vágó része itt emelt hangú diskurzusba csapott át. Emitt megtekinthető:

link Forrás


Kiemelt videóink