„A fenébe is, imádlak titeket srácok” – mondta Musk a Tesla részvényeseinek, akik megszavazták az 56 milliárd dolláros fizetését

gazdaság
június 14., 06:13

Úgy történt végül, ahogy Elon Musk csütörtök délelőtt kiszivárogtatta: magyar idő szerint csütörtök este a Tesla részvényesei megszavazták, hogy rekordösszegű, ép ésszel nehezen felfogható, 56 milliárd dolláros fizetési csomagot kapjon az autógyártó vezérigazgatója.

A csomagot 2018-ban már megszavazták a számára, de végül egy részvényes a bírósághoz fordult miatta, idén januárban pedig egy bíró Delaware államban, ahol az amerikai vállalatok többsége székel, úgy ítélte meg, hogy ez tényleg igazságtalan léptékű javadalmazás volt, Muskot és az igazgatótanácsot túl szoros szálak fűzték össze, és a részvényesek nem voltak kellőképpen tájékoztatva. A Tesla jogászai abban bíznak, hogy a megismételt szavazással már nem lesz ilyen probléma, valójában azonban senki sem tudja, mi fog most következni, és az elhúzódó jogi csatározás lehetősége is benne van a pakliban.

A részvényesek megszavazták Musk másik igényét is, hogy a cég székhelyét költöztessék át Delaware államból Texasba, de ez a bércsomag esetét még nem fogja érinteni.

Az előzetes eredmények bejelentése után Musk helyi idő szerint délután négykor lépett színpadra, és miközben a jelenlévők a nevét skandálták, Musk azzal kezdte, hogy „a fenébe is, imádlak titeket srácok”, majd azt mondta, hogy nekik van a világ legjobb részvényes bázisa, és nem egyszerűen új fejezetet, hanem új könyvet fognak indítani a cég történetében.

link Forrás

A fizetési csomagról, az ellene indított bírósági perről és úgy általában a Tesla helyzetéről csütörtökön jóval hosszabban írtunk, érdemes azt is elolvasni.

Kiemelt videóink