Így reagált Rogán Antal, amikor felolvastunk neki néhány családbarát Origo-címet

Média
június 14., 08:10

Nincs kormányzati médiabirodalom - mondta a 444-nek adott interjúban Rogán Antal, a Miniszterelnök kabinetfőnöke, ezt az állítását pedig többször is megismételte.

Szóba került ugyanakkor, hogy szerinte milyen értékeket vall a jobboldali média. Rogán Antal szerint a jobboldali médiának fontos például a nemzeti szuverenitás, illetve hogy mit gondol a kormány családpolitikai kérdésekről.

Ha pedig már kifejezetten a családpolitikát említette a miniszter, megkérdeztük őt arról, mit gondol azokról a címekről, amikkel minden nap tele van a legolvasottabb jobboldali portál, az Origo címlapja.

link Forrás

Volt miből válogatni, de az idő rövidsége miatt kollégánk, Kaufmann Balázs csak három címet említett.

  • Apró tangában és melltartóban mutogatja magát Kelemen Anna - képek
  • Az űrben szexelne Elon Muskkal ez a gigantikus mellű pornós lány - fotó
  • Megfürdette gigantikus melleit Monique Covet magyar pornósztár - videók


Ez részben bulvárportál. A bulvárcikkeket ne kérje számon ebben a formában, a bulvár az mindenhol ilyen - mondta erre a miniszter.

Az Origo éppen tíz évvel ezelőtt került a kormányzati körök kezébe. A régi Origo végét pedig éppen egy londoni utazással kapcsolatos történet hozta el. Az akkor még ott dolgozó Pethő András Lázár János kétmilliós londoni hotelszámlájának ügyét feszegette, ennek pedig az lett a vége, hogy kirúgták Sáling Gergő főszerkesztőt. (Ők ketten nem sokkal később megalapították a Direkt 36-ot.) Az ezt követő napokban a teljes Hírek rovat és az Origo számos munkatársa felmondott. Tíz évvel később pedig Rogán Antal éppen egy londoni útja miatt került olyan helyzetbe, hogy az eddigre már kormányzati szócsővé és szoftpornó oldallá alakított Origo címeit kelljen kommentálnia egy interjúban.

A teljes beszélgetés itt:

link Forrás

Arról pedig, hogy mi megy az Origóban, ajánljuk a Magyar Jeti korábbi epizódját:

link Forrás