Több milliárd euró értékű kokaint foglaltak le Hamburgban

drog
június 14., 13:07

„Több tucat tonna kokaint vontak ki a forgalomból Hamburgban - írja a Deutsche Welle. A nyomozók szerint ezzel a fogással sikerült az eddigi legnagyobb csapást mérniük a németországi kokainkereskedelemre.

Lefoglalt kokain a hamburgi vámon.
photo_camera Lefoglalt kokain a hamburgi vámon. Fotó: MARCUS BRANDT/dpa Picture-Alliance via AFP

A hatalmas mennyiségű kábítószert még tavaly fedezték fel a hamburgi kikötőben, és a DPA német hírügynökség szerint Dél-Amerikából származik - közölte a baden-württembergi állami bűnügyi hivatal és a stuttgarti vámnyomozó hivatal, valamint a düsseldorfi ügyészség. A kokaincsomagok felfedezése után több szövetségi államban is házkutatásokat tartottak, amik után hét elfogatóparancsot adtak ki.

„A kokain fő belépőkapui Európába mindig a nagy kikötők” - mondta Rene Matschke, a hamburgi vámnyomozó hivatal vezetője a lapnak még korábban. A múlt hónapban a nyugat-németországi Hildesheimben a rendőrség mintegy 190 kilogramm kokaint fedezett fel a város egyik gyümölcskereskedőjének szállított banánládákba rejtve. A nyomozók szerint a banánszállítmány Kolumbiából érkezett, és április közepén Hamburgon keresztül hozták be.

photo_camera Fotó: MARCUS BRANDT/dpa Picture-Alliance via AFP

Idén februárban pedig arról számoltak be, hogy Nagy-Britanniában Southamptonban 5,7 tonna kokaint foglaltak le, az ország eddigi legnagyobb A osztályú kábítószer lefoglalásakor, a drog pedig éppen Hamburgba volt úton.