A spanyolok nagyon simán verték a horvátokat

június 15., 21:02

Vagy a svájciak elleni volt a legjobb meccsünk, vagy Orbán Viktornak nem lesz igaza

Hiába mondta magát annak idején futballokosnak Orbán Viktor, már többször bebizonyosodott, hogy mennyire nem ülnek a tippjei. A Blikknek nyilatkozva még májusban beszélt a foci-Eb-s várakozásairól.

„De egy dolgot tudok mondani, hogy ma már olyan válogatottunk van, amely bárkivel szemben a győzelem lehetőségével – nem az esélyével – lép pályára. Tehát ha azt mondom, hogy mind a három meccset nyerhetőnek látom, akkor nem túlzok.

photo_camera Fotó: ROLF VENNENBERND/dpa Picture-Alliance via AFP

Szeretnék ráadásul a svájciaknál még egy erőteljes eredményt is látni. Én láttam a svájciakat játszani, mert Felcsúton volt egy válogatott meccsük Izraellel szemben, és láttam őket. És láttam a magyar csapatot is, tehát úgy érzem, hogy ott reális az az elvárás a részünkről, hogy ott egy egyértelmű fölényt alakítson ki a magyar válogatott.”

A Felcsúton korábban begyűjtött miniszterelnöki tapasztalatok ellenére a magyar válogatott nemhogy egyértelmű fölényt nem alakított ki Svájc ellen az első Eb-meccsén, de az első 50 perc után az volt a csoda, hogy csak 2-0-re vezettek a Svájciak. Utána is csak a becsületgólt sikerült megszerezni, 1-3 lett a vége.

Vagyis vagy igaza lesz Orbánnak, és még így is ez volt a legjobb meccsünk a következő kettővel együtt. Vagy ez nem volt egy futballokos jóslat.