Putyin a saját rokonát nevezte ki miniszterhelyettesnek

család
június 17., 17:59

Miniszterhelyetteseket nevezett ki és váltott le az orosz védelmi tárcánál hétfőn Vlagyimir Putyin. Az egyik új miniszterhelyettes Anna Civiljova, az orosz diktátor Putyin unokatestvérének a lánya. Civiljova eddig az ukrainait invázió résztvevőit támogató alapot vezette, férje pedig Szergej Civiljovaki a kemerovói régió kormányzója volt, május óta pedig energiaügyi miniszter.

Anna Civiljova és Vlagyimir Putyin
photo_camera Anna Civiljova és Vlagyimir Putyin Fotó: ALEXANDER KAZAKOV/AFP

Putyin a miniszterhelyettesek számát tízről 12-re, az első helyettesekét pedig kettőre emelte, Leonyid Gornyint a tárcavezető első helyettesévé nevezte ki még Oleg Szaveljevet és Pavel Fradkovot is.

Gornyin korábban a pénzügyminiszter első helyettese volt. Új posztján fő feladata a pénzmozgások átláthatóságának növelése lesz és az orosz fegyveres erők pénzügyi ellátásának teljes kérdéskörét felügyeli majd. Oleg Szaveljev, aki korábban a számvevőszék könyvvizsgálója, gazdasági miniszterhelyettes és a Krím ügyeiért felelős tárcavezető volt, a védelmi minisztérium apparátusának vezetője lett.

Pavel Fradkov korábban Putyin első kabinetfőnök-helyettesi posztját töltötte be. A katonai tárcánál a feladatköréhez a vagyongazdálkodás is hozzátartozik, amihez korábban állami vagyonkezelőnél (Roszimuscsesztvo) és az Elnöki Vagyonkezelő Igazgatóságon is szerzett tapasztalatokat. Apja, Mihail Fradkov volt miniszterelnök.

Putyin felmentette Nyikolaj Pankovot, Ruszlan Calikovot, Tatyjana Sevcovát és Pavel Popovot. Calikov a minisztérium első helyettes vezetője, Pankov államtitkár - miniszterhelyettes, Sevcova miniszterhelyettes volt. Popov, akit felmentés mellett katonai szolgálatból is leszereltek, tárcánál az információfejlesztési főigazgatóságot és az információs rendszerek főosztályát vezette. (Meduza/MTI)

Kiemelt videóink