Háborúpárti és katonazenekari koncertekkel hangolják Észak-Korea tévénézőit Putyin látogatására

külföld
június 18., 08:24

Kedden utazik Vlagyimir Putyin orosz elnök a távol-keleti diktatúrában, ahol a diktatúrákhoz méltó fogadtatásban részesítik. A Putyin-látogatásról szóló BBC-hírfolyam szerint az állami média katonazenekarok és háborúpárti orosz énekesek koncertjeivel igyekszik megalapozni a hangulatot.

photo_camera Szórakoztató esztrádműsor a koreai állami tévében

A hírek szerint az orosz elnök abban a phenjani Kumszuszan vendégházban tölt egy éjszakát – mielőtt továbbutazik Vietnámba –, amelyben Hszi Csin-ping kínai vezetőt is elszállásolták a 2019-es észak-koreai állami látogatása során. A kastély a Kumszuszan Nappalota közelében található, ahol Kim Dzsongun apja, Kim Dzsongil, és nagyapja, Kim Ilszung van eltemetve.

Putyin helyi idő szerint kedd este érkezik Phenjanba, szerdán hivatalos tárgyalásokat folytat az őt elkísérő védelmi minisztere társaságában, valamint meglátogatja Észak-Korea egyetlen ortodox templomát, az Életadó Szentháromság templomát is. Az utazása okaiként BBC elemzőkre hivatkozva első helyen azt emeli ki, hogy az orosz hadseregnek lőszerre van szüksége, hogy fenntarthassa ukrajnai hadigépezetét, és Észak-Koreából könnyen és olcsón jut nagy mennyiségben fegyverhez, beleértve a ballisztikus rakétákat is.