Magyar Péter EP-képviselő lesz, méghozzá a Néppárt frakciójában

POLITIKA
június 18., 17:27

Az Európai Néppárti Képviselőcsoport ma hivatalosan is úgy döntött, hogy 14 új európai parlamenti képviselőt fogad a soraiban – írja a pártszövetség honlapja. Ez az első hivatalos megerősítése annak, hogy a Tisza képviselői a néppárti frakció tagjai lesznek majd az újonnan felálló Európai Parlamentben.

A Tisza Párt lehetséges EP-képviselői.
photo_camera A Tisza Párt lehetséges EP-képviselői. Forrás: Magyar Péter/Facebook

Az is ebből a közleményből derül ki hivatalosan először, hogy Magyar Péter is EP-képviselő lesz.

És azt is tudni, ki a másik hat képviselő, akik követik Magyart Strasbourgba:

  • Dávid Dóra,
  • Tarr Zoltán,
  • Kulja András Tivadar,
  • Lakos Eszter,
  • Gerzsenyi Gabriella,
  • Kollár Kinga.

Róluk még áprilisban részletesen írtunk, amikor egy szavazás útján meghatározták, kik lesznek a Tisza Párt jelöltjei. Arról, hogy magához a Néppárthoz is csatlakozik-e a Tisza, ez a döntés nem szól, arról a két párt dönt majd később.

Magyar Péter a képviselőcsoportja csatlakozásáról ezt írta a Facebookon: „A néppárti frakció 97 %-os támogatással felvette a TISZA Párt képviselőit Európa legerősebb politikai csoportjába. Ahogy a felszólalásomban elmondtam, ez egy különleges pillanat hazánk és a Néppárt számára is. Külön örülök annak, hogy a döntésre az Európai Parlamentnek abban az épületében került sor, amelyet Antall József magyar miniszterelnökről neveztek el.”

link Forrás

Mindez minden bizonnyal azt is jelenti, hogy a KDNP-s Hölvényi György elhagyja a frakciót, a kereszténydemokraták pedig a Néppártot, hisz Magyar Péter érkezéséről Semjén azt mondta, „erkölcsi, elvi és politikai okokból kifolyólag a KDNP helyzete tarthatatlanná vált az Európai Néppártban”.

Kiemelt videóink